Beautyolive Crystalwax

INCI Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables

 

INFORMACJE OGÓLNE

Produkt zatwierdzony przez EcoCert. Jest naturalnym woskiem otrzymywanym w całości z niezmydlonej frakcji oliwy z oliwek. W wyniku specjalnego procesu produkcji otrzymany wosk jest w połowie transparentny oraz błyszczący, pozostawia przyjemne odczucie na skórze, dobrze się rozprowadza.

ZASTOSOWANIE

pielęgnacja skóry – kremy/mleczka ochronne, nawilżające i regenerujące,

pielęgnacja ust – balsamy i szminki do ust,

mydła dermatologiczne – odbudowują warstwę lipidową skóry,

kosmetyki ochronne – emulsje do opalania,

pielęgnacja włosów – kremy, odżywki nawilżające i wspomagające porost.

Beautyolive Crystalwax jest bogaty w squalene, naturalne tokoferole, estry sterolu i alkohole trójterpenowe. Beautyolive Crystalwax jest unikalnym surowcem pod względem struktury i składu. Produkt jest przyjazny skórze, pomaga w przywróceniu jej jędrności i jest przyjemny w użyciu

GŁÓWNE CECHY

pozostawia jedwabiste odczucie na skórze oraz nabłyszcza skórę,

odnawia płaszcz lipidowy skóry,

znakomicie wpływa na jakość pomadek,

stabilizuje produkt, dzięki swojej strukturze.