INFORMACJE OGÓLNE

Beautysqualene OL – czyli skwalen to bezbarwny płyn bez smaku i zapachu. Nie jest rozpuszczalny w wodzie. Jest pozyskiwany jedynie z naturalnych olejów. Skwalen to mniej stabilna wersja skwalanu, który w kosmetyce używany jest częściej. Skwalen to bardzo istotny, naturalny składnik, decydujący o odpowiednim stanie skóry.
Stosowany jest najczęściej w emulsjach, gdyż zwiększa ich stabilność i bio-kompatybilność.

ZASTOSOWANIE

  • kremy i balsamy;
  • balsamy i szminki do ust;
  • kremy ochronne i przeciwsłoneczne

GŁÓWNE CECHY

  • doskonale nawilża;
  • redukuje zmarszczki i odżywia skórę;
  • stabilny w szerokim zakresie temperatur.