Beautywax LC

INCI Cetyl Palmitate, Sorbitan Palmitate, Sorbitan Olivate

 

INFORMACJE OGÓLNE

Beautywax LC – to naturalny, oliwkowy stabilizator ciekłokrystaliczny, który reorganizuje strukturę emulsji. Jego dodatek zaleca się w innowacyjnych produktach pielęgnacyjnych.

Jest też świetnym emolientem, który w kontakcie ze skórą pozostawia niezwykle przyjemne odczucie nawilżania.

 

Rekomendowane użycie: 0,5 – 5%

 

ZASTOSOWANIE

luksusowe kremy i balsamy;

balsamy pod prysznic;

kremy ochronne i przeciwsłoneczne

 

GŁÓWNE CECHY

promotor ciekłokrystaliczny;

poprawia odczucie aplikacyjne finalnego produktu,

poprawia stabilność oraz reorganizuje strukturę emulsji.