Beautywax S-Feel

INCI Cetearyl Alcohol (and) Sorbitan Palmitate (and) Cetyl Palmitate (and) Sorbitan Oleate

 

INFORMACJE OGÓLNE

Beautywax S-Feel – to emolient pochodzenia oliwkowego, który poprawia lepkość kosmetyków, dodatkowo stabilizuje emulsje typu O/W. Zawarte w nim naturalne lipidy nawilżają skórę oraz znacząco poprawiają odczucie aplikacyjne finalnego kosmetyku.

 

Rekomendowane użycie: 0,5 – 5%

 

ZASTOSOWANIE

luksusowe kremy i balsamy;

balsamy pod prysznic;

kremy ochronne i przeciwsłoneczne

GŁÓWNE CECHY BEAUTYWAX S-FEEL

koemulgator ciekłokrystaliczny;

poprawia odczucie aplikacyjne finalnego produktu

poprawia lepkość oraz stabilność emulsji