INFORMACJE OGÓLNE

Beautywax S-Feel – to emolient, który poprawia lepkość kosmetyków, dodatkowo stabilizuje emulsje typu O/W. Zawarte w nim naturalne lipidy nawilżają skórę oraz znacząco poprawiają odczucie aplikacyjne finalnego kosmetyku.

INCI

Cetearyl alcohol, Cetyl Palmitate, Sorbitan Palmitate, Sorbitane Oleate

ZASTOSOWANIE

  • luksusowe kremy i balsamy;
  • balsamy pod prysznic;
  • kremy ochronne i przeciwsłoneczne

GŁÓWNE CECHY BEAUTYWAX S-FEEL

  • koemulgator ciekłokrystaliczny;
  • poprawia odczucie aplikacyjne finalnego produktu
  • poprawia lepkość oraz stabilność emulsji