Glabridin 40%

INCI Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract

Ekstrakt na bazie glabrydyny jest naturalnym ekstraktem pochodzącym z korzenia lukrecji Glycyrrhiza.
Glabrydyna przynosi efekty wybielające, ponieważ zmniejsza produkcję melaniny.
Ekstrakt zawierający Glabrydynę jest wysoce niepolarny i rozpuszczalny w układach olejowych. Dlatego konieczne jest włączenie tego produktu do końcowego preparatu o maksymalnych właściwościach wchłaniania.
Glabridin 40% jest kompatybilny z szeroką gamą składników i produktów do pielęgnacji ciała
mają bardzo dobrą rozpuszczalność w szerokim zakresie pH. Mogą być włączane do produktów do pielęgnacji skóry na bazie oleju.

 

 

Wytyczne dotyczące rozpuszczania:

  • Dobrze rozpuszcza się w etanolu w temperaturze pokojowej.
  • Rozpuszcza się w glikolu 1,3-butylenowym około 10% po podgrzaniu.
  • Jest słabo rozpuszczalny w oliwie z oliwek 0,1 – 0,3% po podgrzaniu.
  • Rozpuszcza się glikolu propylenowym około 10% w przypadku podgrzewania.