Glycohyal LW

INCI AquaGlycerinHyaluronic AcidHydrolyzed Glycosaminoglycans

 

INFORMACJE OGÓLNE

W warunkach standardowych kwas hialuronowy to składnik tkanki łącznej. Glycohyal LW jest biotechnologicznie otrzymanym surowcem na drodze hydrolizy kwasowej, powstałym w wyniku połączenia prekursorów mukopolisacharydów z niskocząsteczkowym kwasem hialuronowym (ponad 10% suchej masy).

Średnia masa cząsteczkowa Glycohyal LW to od 1000 do 1200 Da.

 

Rekomendowane użycie 0,5-5%.

 

ZASTOSOWANIE

wszystkie kosmetyki, które mają za zadanie głęboką penetrację,

kremy, serum, żele nawilżające,

produkty antycellulitowe,

balsamy do ciała,

kosmetyka anti-age.

 

GŁÓWNE CECHY

bardzo mały rozmiar cząsteczek,

zawiera promotor przenikania śródskórnego,

bogate źródło do wytwarzania kwasu hialuronowego,

wysokie powinowactwo do wody.