Hydrafeel-3

INCI Polyglyceryl-3 PCA

 

INFORMACJE OGÓLNE

Hydrafeel-3 to ochronna, filmotwórcza substancja aktywna do stosowania na skórze i włosach. Zastosowanie Hydrafeel-3 powoduje, że wszystkie emulsje codziennego użytku, balsamy, kondycjonery oraz lotiony zyskują wyjątkowo przyjemne odczucie aplikacyjne. Niezwykłe właściwości Hydrafeel-3 uzyskuje dzięki połączeniu Poligliceryny 3, oraz kwasu pirolidonokarboksylowemu (PCA), który jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego skóry (NMF).

PCA wspomaga adhezję polimeru do struktur włosów i skóry.

Wspomaga pielęgnację i ochronę, a zastosowany do włosów farbowanych pomaga utrzymać kolor. Chroni włosy także przed zniszczeniami spowodowanymi wysoką temperaturą – suszenie i prostowanie.

 

Rekomendowane użycie 0,2-2%.

 

ZASTOSOWANIE

Kosmetyki do włosów typu leave-on

Kosmetyki białe

Kosmetyki kolorowe

 

GŁÓWNE CECHY

chroni włosy przed temperaturą oraz utrzymuje ich kolor,

obniża TEWL,

świetnie poprawia właściwości aplikacyjnie kosmetyków,

nawilża.