​​​​​​​Nicoment

INCI Menthol, Menthyl Nicotinate

INFORMACJE OGÓLNE

Nicoment łączy działanie kwasu nikotynowego, który poprawia krążenie krwi z odświeżającymi właściwościami l-mentolu. Środek dobrze wnika w skórę i powoduje jednoczesne występowanie efektu ciepło-zimno. Nicoment powoduje przekrwienie skóry bez podrażnień – nawet w wysokich dawkach 1-2%. Pozostawia przyjemne odczucie.

Rekomendowane użycie: 0,5-2%

ZASTOSOWANIE

kremy i żele przeciwcellulitowe – poprawia mikro cyrkulację krwi,

kremy dla sportowców – ogranicza powstawanie zakwasów,

balsamy, ampułki zapobiegające wypadaniu włosów,

pasty do zębów, płyny do płukania ust – pomocniczo w leczeniu zapalenia dziąseł.

GŁÓWNE CECHY

rozpuszczalny w tłuszczach, może być użyty w produkcji na zimno i na gorąco,

działanie cool-warm,

działanie przeciwzapalne oraz poprawiające mikrocyrkulację,

działanie antycellulitowe,

zapobieganie wypadaniu włosów,

nie powoduje podrażnień.