INFORMACJE OGÓLNE

Seria Beautycare to amfooctany otrzymywane bezpośrednio z naturalnych trójglicerydów olejów i maseł roślinnych, dzięki czemu są wyjątkowo delikatne. Zawierają składniki nawilżające pochodzące z bazowych olejów i maseł oraz zachowują ich właściwości. Produkty z serii Beautycare mogą być stosowane w różnych środkach myjących przyjaznych skórze. Produkty mają certyfikat Ecocert.

Produkty Beautycare świetnie komponują się z innymi surfaktantami, w szczególności polecamy ich stosowanie w recepturach przeznaczonych do delikatnej skóry. Zastosowane jako pomocniczy surfaktant zmniejszają drażniące działanie SLES, poprawiają lepkość produktu.

  1. Beautycare AR (Inci: Sodium arganamphoacetate, zakres użycia 1 – 10%)
  2. Beautycare BA (Inci: Sodium cottonseedamphoacetate, zakres użycia 1 – 10%)
  3. Beautycare KT (Inci: Sodium sheabutteramphoacetate, zakres użycia 1 – 10%)
  4. Beautycare MB (Inci: Sodium mangoamphoacetate, zakres użycia 1 – 10%)
  5. Beautycare OL (Inci: Sodium olivamphoacetate, zakres użycia 1 – 10%)
  6. Beautycare RC (Inci: Sodium riceamphoacetate, zakres użycia 1 – 10%)
  7. Beautycare SA (Inci: Sodium sweetalmondamphoacetate, zakres użycia 1 – 10%)
  8. Beautycare SE (Inci: Sodium sesamphoacetate, zakres użycia 1 – 10%)
  9. Beautycare SF (Inci: Sodium sunflowerseedamphoacetate, zakres użycia 1 – 10%)

ZASTOSOWANIE

  1. płyny do kąpieli, żele pod prysznic, szampony, mydła do rąk,
  2. nasączane chusteczki do mycia,
  3. żele do mycia twarzy.

GŁÓWNE CECHY

  1. jest przyjemny w dotyku,
  2. ma łagodne działanie,
  3. nie podrażnia skóry ani włosów,
  4. zmniejsza drażniące działanie powodowane przez SLES,
  5. poprawiają konsystencję.