Algi
Algi mogą się pochwalić szerokim zastosowaniem w przemyśle spożywczym. Posiadają wiele wartości odżywczych, które pozytywnie wpływają na nasz organizm.
Ekstrakty roślinne
Ekstrakty roślinne to surowce otrzymywane z kwiatów, owoców, nasion, liści lub łodyg różnych roślin. Ekstrakty roślinne wspierają wybrane funkcje organizmu.
Błonniki
Błonnik pokarmowy to substancja pochodzenia roślinnego, która odgrywa ważną rolę w funkcjonowaniu układu pokarmowego człowieka. Błonniki nie ulegają trawieniu ani wchłanianiu w przewodzie pokarmowym
Składniki funkcjonalne
Składniki funkcjonalne są niezbędne dla organizmu człowieka. Widocznie ma korzystny wpływ na poprawę zdrowia i samopoczucia człowieka
Białka roślinne
Białka roślinne poza zwiększeniem zawartości protein w organizmie, także polepszają walory sensoryczne produktu, nie zapominając o jego funkcji technologicznej