Produkty uzupełniające
Nazwa handlowa surowca | Temperatura [°C] | pH [-] | Opis surowca |
NEUTRASE 0.8 L ® | 45 - 55 | 5,5 - 7,5 | Proteaza bakteryjna produkowana metodą fermentacji wgłębnej wybranego szczepu Bacillus amyloliquefaciens. Stosowana do degradacji białek pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Zawiera wyłącznie neutralną frakcję proteaz syntetyzowanych przez bakterie Bacillus amyloliquefaciens podczas gdy w skład większości innych preparatów przemysłowych wchodzą proteazy alkaliczne. Zawiera niestandaryzowana ilość beta-glukanazy. |
SUPERSTART™ | 30-40 | 3,5 - 6,0 | Wysoce aktywne suche drożdże do produkcji etanolu oraz do produkcji innych alkoholi (piwa, wina). Produkt zawiera specjalnie wyselekcjonowany szczep bakterii Saccharomyces cerevisiae w wysoce skoncentrowanej i stabilnej formie. Drożdże te odpowiedzialne są za szybki start fermentacji i dużą odporności na stres. SUPERSTART utrzymują długą żywotność i nadają się do produkcji ciągłej.
|
THERMOSACC® DRY | 33-40 | 3,5 – 6,0 | Wysoce aktywne suche drożdże do produkcji etanolu oraz do produkcji innych alkoholi (piwa, wina). Zawiera specjalnie wyselekcjonowany szczep bakterii Saccharomyces cerevisiae w wysoce skoncentrowanej i stabilnej formie. Szczep ten idealnie nadaje się do pracy w gęstych zacierach, jest również przystosowany do pracy w wysokich temperaturach oraz wysokich stężeniach cukru oraz alkoholu.
|