Scukrzanie
Nazwa handlowa surowca | Temperatura [°C] | pH [-] | Opis surowca |
SACZYME® Plus 2X | 30-75 |
| Produkt, w którym kluczową aktywność enzymatyczną zapewnia glukoamylaza, hydrolizująca wiązania α-1,4-D-glikozydowe oraz α-1,6-D-glikozydowe na nieredukujących końcach łańcuchów polisacharydowych.
|
SPRITASE GA 14400 L | 45-70 | 3,0-6,5 | Jest to glukoamylaza produkowana przez szczep Aspergillus niger. Działa na nieredukujący koniec skrobi i innych polisacharydów hydrolizując wiązania α-1,4-glikozydowe produkując glukozę. Enzym hydrolizuje również wiązania α-1,6-glikozydowe. Produkt znajduje zastosowanie w scukrzaniu skrobi i jej hydrolizatów do glukozy. Rekomendowane dozowanie: 500-600 ml/tonę skrobi dodawanej na początku zacierania. |