INCI: Aqua, Lactobacillus Ferment Lysate, Leuconostoc / Radish Root Ferment Lysate filtrate *
INFORMACJE OGÓLNE
Bioferment z rzodkwi o silnych właściwościach antyoksydacyjnych i przeciwdrobnoustrojowych. Wykorzystywany jako booster konserwujący pochodzenia roślinnego oparty na antybakteryjnych peptydach, które powstają w procesie fermentacji rzodkwi (Raphanus Sativus) przez przyjazne dla człowieka bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Leuconostoc kimchii. Wykazuje działanie przeciwbakteryjne wobec bakteriami z rodzaju S. aureus, E. coli, P. aeruginosa, C. albicans, A. niger, K. pneumoniae, B. cepacia. Zawiera substancje o
potencjale postbiotycznym, jak peroksydaza glutationowa, dysmutaza ponadtlenkowa, bakteriocyny i komponenty bakteryjne (peptydoglikan,
polisacharydy). Surowiec wykazuje działanie immunomodulacyjne i immunostymulacyjne (IL 6, IL 8, α-TNF). Produkt zawiera reuterynę, efekt biosyntezy Lactobacilus reuteri Lb26.
FUNKCJE
- funkcja antybakteryjna
- booster konsrwantów
* konserwanty w produkcie są dobierane na życzenie klienta